Een elektricien: een specialist voor uw elektra

Voor veel mensen is het altijd even uitzoeken welke klusjes ze zelf kunnen doen en voor welke ze beter iemand kunnen inschakelen. Sommige mensen denken dat ze niets kunnen en vragen om hulp of huren iemand in. Anderen denken dat ze alles kunnen of beginnen gewoon ergens aan. Zo hebt u wellicht ook al ontdekt dat u eigenlijk meer kan dat u dacht. Er zijn echter ook werkzaamheden waarbij veiligheid een belangrijk issue is. Klusjes op het gebied van elektra horen daar ook bij. Een lamp ophangen en aansluiten op stroom lukt de meeste mensen waarschijnlijk zelf nog wel. Het gaat erom dat u de juiste draadjes met elkaar verbindt, en uiteraard de elektriciteit van tevoren uitschakelt. Het is ook aan te raden om te testen of er inderdaad geen stroom meer op staat, voordat u begint. Zo sluit u elk risico uit.

De elektricien voor ingewikkelde klussen met elektra

Het wordt een ander verhaal als er bijvoorbeeld elektra moet worden aangelegd of doorgetrokken voor de nieuwe badkamer (want een natte ruimte). Een nog groter project is het vernieuwen van het elektranetwerk in een oud huis. Dit zijn klussen waar je beter niet aan kunt beginnen als je niet veel verstand hebt van elektra en/of niet eerder dit soort projecten hebt opgepakt. In dit geval is het echt verstandiger om iemand in te huren die expert is op elektragebied en die precies weet wat hij doet. Want we hoeven u uiteraard niet uit te leggen dat werken aan of met elektriciteit niet zonder gevaren is.

Offerte vragen

Hebt u besloten dat u inderdaad een vakman gaat inschakelen, dan is het verstandig om een paar offertes aan te vragen. Ook kunt u nagaan of er andere klussen op elektragebied zijn die u ook een keer wilt laten uitvoeren. Wilde u bijvoorbeeld nog eens extra stopcontacten op die nieuwe zolderkamer? Of wilt u de wasmachine in de kelder of bijkeuken zetten en is de elektra er in die ruimte nog niet op voorbereid? Hoe meer u een elektricien kunt laten doen, hoe gunstiger zijn prijsstelling gaat worden. U betaalt immers maar één keer voorrijkosten.

Handige klusser in uw kennissenkring?

Maar voordat u rond gaat bellen of mailen: is er wellicht in uw vrienden- of kennissenkring iemand die heel handig is? Of misschien geeft iemand u de gouden tip voor een goede en niet al te dure elektricien? Dat scheelt u een hoop gezoek, en een aanbeveling van iemand die u kent, geeft u vast vertrouwen in deze vakman.  


Delen